Магазин Смартио

тел.: (097) 331-89-86

Виклик майстра

+38

Утеплення, реставрація, ремонт вікон

Утеплення вікон - це не заміна старого вікна на нове, а реставрація з метою підвищити ефективність і теплостійкість. Встановити пластикове вікно Ви зможете самі без рекомендацій, але такий варіант ми розглядати не будемо.

Інструкція утеплення та ремонту вікна

Будівельний фен1. Зняти будівельним феном стару фарбу, при цьому не пошкодити шпателем дерево. Також потрібно акуратно прогрівати феном дерево, щоб не допустити обвугленя. Зауважу одразу, не потрібно використовувати газові пальники та інші пристосування, вних дуже велика температура нагріву.

Наждачний папір2. Наждачним папером зашкурити основу дерева, шліфувати потрібно до тих пір поки не знімете залишки фарби, інакше шпаклівка з часом відстане від дерева, і вся робота піде нанівець. Дерево по можливості повинно бути очищено від фарби, і мати чисту основу.

Грунтування для дерева3. Нанести ґрунтування для дерева і почекати поки вбереться, час очікування залежить від виробника матеріалу, тому уважно вивчіть інструкцію. При наявності шорсткості після ґрунтування, зачистите злегка дрібним наждачним папером, поверхня повинна бути гладка.

Автомобільна шпаклівка4. Прошпаклювати всі нерівності і знову зашкурити наждачним папером. Шпаклювати потрібно до тих пір, поки ви не досягнете бажаного результату. При реставрації вікон використовувалася автомобільна шпаклівка, але розводити її потрібно в малих кількостях. Тому підготуйте мінімальну порцію, і подивіться, як Ви впораєтеся, а далі по ситуації.

Фарба для дерева5. Нанести три шари фарби, але між нанесеннями потрібно шліфувати дрібним наждачним папером. І не забувайте дати фарбі достатньо просохнути, і тільки в кінці нанесення фінального шару шліфувати не потрібно. При фарбуванні використовуйте валик, він дає рівномірний розподіл і не залишає ворсинок.

Вікно6. Скло встановити в раму, але попередньо нанести шар водовідштовхувального герметика. Герметик наноситься на віконну стулку рівномірним шаром, а тільки тоді акуратно вставляється скло. Коли вставите скло, то акуратно притискайте по всій поверхні таким чином, щоб герметик розподілився рівномірно. Щоб до поверхня скла не приклеївся герметик, обклейте скло скетчем з усіх боків (2-3см). Коли герметик підсохне, акуратно обріжте залишки герметика і скотча.

Вікно7. Нанести герметик в місцях закриття вікна, але попередньо обклейте стулку вікна прозорим скотчем. Без обклеювання стулки з усіх сторін герметик приклеїться, і відкрити вікно без пошкодження шару не вийде. Обклеювати потрібно тільки стики з вікном, тому уважно вивчіть куди потрібно клеїти скотч.

8. Закрити вікно для застигання герметика і не знімати скотч мінімум 4 дні, інакше герметик не застигне.

9. І нарешті, зняти скотч і зрізати зайвий герметик.

Підсумок

Ремонт вікон займає тривалий час, в основному час втрачається при очікуванні висихання фарби та шпаклівки. Також можна встановити склопакети на дерев'яній основі, так простіше, але дорожче. Вибір залишається за Вами, і Вам вирішувати якими ресурсами краще скористатись, часом чи коштами.