Магазин Смартио

тел.: (097) 331-89-86

Виклик майстра

+38

Каналізація своїми руками

Існує кілька видів систем каналізації, в яких відведення стічних вод відбувається в залежності від наявності інфраструктури будівлі. Для квартир і житлових будинків з наявністю комунальної інфраструктури застосовується центральна каналізація. Для приватного будинку, дачі, без наявності комунальної інфраструктури застосовується система автономної каналізації. Всі системи каналізації повинні розраховуватися фахівцями, в розрахунок пропускної здатності береться кількість встановлених сантехнічних приладів і кількість мешканців.

Автономна каналізація

Автономна каналізаціяАвтономна каналізація вмонтовується в приміщеннях з відсутністю комунальної інфраструктури, дана система дозволяє відводити стоки в спеціальний резервуар для подальшого очищення стічних вод. Методи очищення стоків можуть бути біологічні - застосовуються спеціальні бактерії, механічні - фільтрація відбувається за допомогою грунту. У переважній більшості застосовується в заміських будинках і дачних ділянках, де немає можливості підключитися до центральної каналізації. Реалізувати відведення стічних вод можна декількома методами:

  • Вигрібна яма
  • Фільтруючий колодязь
  • Септик, дренажні системи

Центральна каналізація

Центральна каналізаціяЦентральна каналізація вмонтовується в будинках і приміщеннях з наявністю комунальної інфраструктури, тут все простіше і досить підключити обладнання до каналізації. У першу чергу потрібно знати кількість сантехнічних приладів, які будуть підключені до системи каналізації. Також враховується кількість людей, які будуть користуватися даними приладами. І тільки після всіх даних вибирається діаметр каналізаційних труб, а також заміряється необхідна довжина.

Технічні характеристики системи

Товщина стінки каналізаційних труб залежить від її застосування (холодний слив, гарячий слив), тому що в процесі експлуатації при недостатній товщині гаряча вода може зруйнувати трубу. Якщо ви використовуєте каналізацію для холодного і гарячого зливу, то товщина повинна бути не менше 3.2мм. При виборі меншої товщини стінки, гаряча вода деформує трубу.

Бажано використовувати коліна з кутом 45 ° - 67 °, так як в процесі експлуатації ці кути є найкращі для стоку. Нахил каналізаційних труб повинен бути не менше 20 мм на 1м / п, це потрібно для оптимального зливу стоків.

Діаметр труб унітазу повинен бути не менше 100 (110) мм, але в нашій практиці траплялися унікальні випадки, коли деякі фахівці використовували звужений діаметр. А розводка труб по санвузлу повинна бути діаметром не менше 50 мм. При недотриманні цих стандартів є велика вірогідність засмічення і непрацездатності системи.

При монтажних роботах бажано встановлювати тільки якісні матеріали, так як система в середньому працює протягом 20-30 років. Можемо порадити труби фірми wavin, ця продукція відповідає всім нормам і стандартам.