Магазин Смартио

тел.: (097) 331-89-86

Виклик майстра

+38

Підключення газових приладів

1. В приміщенні газопроводи повинні бути зі сталевих труб і з’єднуватись як правило на зварюванні. Різьбове і фланцеве з'єднання допускається тільки в місцях встановлення запірної арматури і газових приладів (котла опалення, водонагрівача, газової плитки).

2. Вхід газопроводу повинен бути тільки в нежитлових приміщеннях (сходові клітини, коридори, кухні), і труби при цьому повинні бути прокладені відкрито. Забороняється проводити газові стояки через житлові та ванні кімнати, санітарні вузли, а також перетинати газопроводами димових і вентиляційних каналів.

3. Відстань газопроводів до будівельних конструкцій і трубопроводів повинна бути з умов для забезпечення можливості монтажу запірної арматури, огляду і ремонту. Але при цьому не повинно бути перетинання віконних і дверних прорізів, а також забороняється монтувати в місцях можливого впливу агресивних речовин. Прокладання в місцях проходу людей повинно передбачатися на висоті не менше 2.2м від підлоги до низу газопроводу. У місцях перетину газопроводів прокладених по стінах будівлі, з електропроводами, а також при їх паралельному прокладанні, повинні витримується відстані (в залежності від ситуації 25-100см, або заборонено).

4. Газопроводи в місцях перетину фундаментів, перекриттів, сходових майданчиків, стін і перегородок повинні прокладатись в футляри, виготовлені як правило із сталевих труб. Допускається застосування футлярів з інших матеріалів, за умови їх міцності і довговічності. Простір між газопроводом і футляром має кріпитися присіоленним клоччям і бітумом, або цементним розчином. Кінець футляра повинен виступати над підлогою або сходовим майданчиком на 5см, при перетині стін і перегородок довжина футляра не повинна перевищувати товщину стіни. Розмір футляра повинен бути в розрахунку між зовнішньою стінкою газопроводу та внутрішньою стінкою футляру не менше 5 мм.

5. Встановлення запірної арматури на газопроводах, прокладених в житлових і громадських будівлях, слід встановлювати перед кожним газовим приладом, на кожному стояку. Вибір запірної арматури залежить від призначення і застосування.

Важливо!!!

Проведення газових мереж та підключення газових приладів повинні проводити фахівці з допуском роботи та ліцензією на газифікацію приміщень. В інших випадках роботи проводити заборонено. Матеріал наданий в інформативних цілях, рекомендації ми не даємо!!!