Магазин Смартио

тел.: (097) 331-89-86

Виклик майстра

+38

Ремонт сантехніки своїми руками

РемонтПри ремонті сантехніки бажано використовувати для герметизації паклю, пакля рівномірно намотується на всі різьбові з'єднання без винятку, після чого її змащують герметиком. Такий вид герметизації найбільш надійний і практичний, всі інші варіанти значно поступаються в ефективності.

Коли сантехніка підключена до водопроводу гнучкими шлангами, бажано замінити стандартні гумові ущільнювачі паронітовими прокладками. Паронітові прокладки в порівнянні з гумою набагато перевершують в надійності, і позбавлять на довгі роки від протікання сантехніки.

Ремонт своїми руками крана, змішувача

Водопровідний кран піддається ремонту в двох випадках, коли виріб повністю вийшов з ладу, або протікає. У всіх випадках кран потрібно демонтувати для ремонту або заміни. Викручують кран проти годинникової стрілки, але викручувати потрібно обережно, щоб не пошкодити торці на гайці або на самому крані.

  • Протікає кран - замінити прокладку
  • Прокручується кран - замінити шток
  • Протікає на з'єднанні - замінити паклю

Після заміни пошкоджених деталей потрібно намотати клоччя на різьбове з'єднання і змастити герметиком. Закручувати потрібно за годинниковою стрілкою до нормального положення, намагайтеся сильно не перетягувати, інакше зірветься різьба.

Прочищення каналізації своїми руками

Найчастіше засмічується сифон у ванні або в мийці, злив жирної води сприяє поступовому засміченню. Для очищення засмічення використовуйте вантуз, потрібно набрати води на рівень покриття гумової частини вантуза і енергійно прокачати. Робимо так кілька разів, в основних випадках досить цих дій.

У більш складному варіанті можна використовувати каустичну соду, її потрібно засипати в отвір і залити гарячою водою. Все це робити потрібно акуратно, гаряча вода вступить в реакцію з содою і може Вас обшпарити.

Якщо всі варіанти не принесли потрібного результату, доведеться розбирати сифон і усувати засмічення. Перед тим як відкручувати підставте будь-яку ємність, далі розкрутіть кришку і усуньте причини засмічення.